Tarinamme

RUUT syntyi halusta ja tarpeesta tehdä kotitalouksien kierrättämisestä kaunista ja sujuvaa. Kierrätys on osa elämäämme, mutta sen ei tarvitse olla rumaa ja vaikeaa. Kotona eri roskille tarvittavan tilan puute vähentää helposti kierrätysintoa ja ulkona lajittelupiste on turhan usein pihan kauhistus. Me RUUTissa suunnittelemme tuotteita, jotka eivät ainoastaan ratkaise näitä lajitteluun liittyviä ongelmia, vaan kääntävät ne iloksi ja hyödyksi.

Haluamme osaltamme rakentaa ympäristöä, joka ilahduttaa silmää ja rohkaisee jokaista tekemään oman osuutensa jäteongelman ratkaisemiseksi. Toimiva, päärakennuksen arkkitehtuuriin ja muuhun ympäristöön sointuva pienrakennus voi parhaimmillaan olla kuin pihan koru, joka lisää merkittävästi kaupunkitilan viihtyisyyttä. Viherkattoiset jätekatoksemme tuovat luonnon kaupunkiin ja kasvattavat pihojen ja kaupunkien viheralaa. Koska lajittelu alkaa jo kotona, kehitämme myös kotiympäristössä toimivia sisustuksellisesti kauniita kierrätysratkaisuja.

RUUTin nimi juontaa juurensa juuriin. Nimemme myös tarkoittaa ystävätärtä hepreaksi. Ruutin perustikin kaksi ystävystä, arkkitehti Elina Ipatti sekä maalarimestari ja värityssuunnittelija Anni Rantasalo, joilla on vuosien kokemus säilyttävästä ja entisöivästä korjausrakentamisesta sekä ainutlaatuinen ymmärrys eri aikakausien rakennusten tyylipiirteistä.

Ekologinen ja kestävä arvopohja on kaiken tekemisemme perusta suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen ja sen asennukseen asti. Me Ruutissa haluamme tehdä maailmasta puhtaamman ja kauniimman paikan elää. Kun kierrättämisestä tehdään kaunista ja käytännöllistä, auttaa se meitä juurruttamaan sen osaksi arkeamme ja elämäntapaamme.

Elina Ipatti

Ruutin perustaja, pääsuunnittelija ja arkkitehti

Arkkitehtina itseäni kiinnostaa nimenomaan ihmiselämän arkinen puoli. Rakennettu ympäristö ohjaa toimintaamme ja uskon vahvasti siihen, että hyvällä suunnitelulla voimme tehdä arkisista puitteista kauniita ja toimivia. Tällainen elämänpiiri lisää hyvinvointiamme ja voi auttaa meitä elämään arvojemme mukaista elämää.

” Elina Ipatti on RUUTin pääsuunnittelija ja arkkitehti, joka on erikoistunut vanhojen rakennusten säilyttävään korjausrakentamiseen ja asuntosuunnitteluun. Materiaalintaju ja ajallisten kerrostumien ymmärtäminen ohjaavat hänen suunnitteluaan, jossa myös yksityiskohdilla on suuri merkitys.

+358 44 270 4772
elina.ipatti@ruutconcepts.fi

Anni Rantasalo

Ruutin perustaja, asiakasjohtaja ja värisuunnittelija

”Materiaalien uusiokäytön mahdollisuudet kiinnostavat minua ja nautin suunnattomasti kiertotalouden ympärillä vallitsevasta ilmapiiristä. Innostun etsiessäni ja löytäessäni ratkaisuja, joilla pystymme yhdessä vaikuttamaan ympäristöömme. Arkkitehtuurin ja estetiikan keinoin voimme tehdä rakennetusta ympäristöstämme entistä elinvoimaisemman ja viihtyisämmän sekä viitoittaa tietä ekologisesti kestävämpään elämäntapaan. Väreillä ja materiaaleilla on tässä oma tärkeä roolinsa.”

Anni Rantasalo on RUUTin asiakkuusjohtaja ja värisuunnittelija. Hänen syvällinen värien ja materiaalien tajunsa kumpuaa yli 20 vuoden kokemuksesta huonekalu- ja rakennusrestauroinnin parissa. Annilla on vuosien kokemus projektijohtamisesta ja hän vastaa RUUTin asiakkuusjohtajana myös yhteistyöhankkeiden rakentamisesta.

+358 50 555 9738
anni.rantasalo@ruutconcepts.fi